Rotator

vesti

USKORO

* Optički nišani "KONUS"

* Lovački karabin "SABATTI" Sapphire 

2009

U Republici Srbiji sve do 2009. godine postojao je samo jedan prestižni sajam lova i ribolova, tradicionalan sajam „Lorist“ u Novom Sadu.

Međutim, sve veći broj lovaca u Centralnoj Srbiji, ekološki pokret, kao i rastuća populacija ljubitelja prirode uopšte, navelo je organizatora, preduzeće „METEOR Still“ da se pokrene u tom pravcu. Očigledna potreba za jednom takvom manifestacijom, kao i novoizgrađena sajamska hala „Šumadija sajma“ doveli su do logičnog cilja, do – organizacije prvog sajma lova, ribolova i lovnog turizma.

Prvi međunarodni sajam lova ribolova i lovnog turizma održan je na „Šumadija sajmu“ u periodu 15-17. maja 2009. godine pod nazivom sajam „Kraguj M“.
Sajam je održan u sklopu obeležavanja dana Grada Kragujevca u sajamskoj hali ukupne površine izlagačkog prostora 1.600 m2.

Na prvom „Kraguj M“ sajmu učestvovalo je preko 30 izlagača iz zemlje i inostranstva, a sajam je posetilo 12.000 posetilaca. Sajam je okupio najznačajnije firme iz oblasti proizvodnje i prometa sportskog i lovačkog oružja, lovačkog i ribolovačkog pribora i opreme, lovačke municije i organizacija i agencija iz oblasti lovnog turizma. Organizovan je i veliki broj pratećih manifestacija, tematskih izložbi i stručnih predavanja.

Pomenućemo samo neke:

  • promovisana je knjiga o lovu autora Svete Madžarevića iz Srbije i Borivoja Nikolića iz Rumunije;
  • „Knjiga o ishrani divljači“ autora dr. Zorana Popovića i dr. Nenad Đorđevića
  • organizovano predavanje „Gazdovanje populacijama srna u lovištima“
  • na tribini je predstavljen „Nacrt zakona o oružju i municiji“ kao i „Nacrt zakona o lovstvu i divljači“
  • organizovano je takmičenje u pripremanju lovačkih specijaliteta kao i u pripremanju riblje čorbe.


Takođe je organizovana i likovna kolonija sa motivima iz lova i ribolova. Na Gružanskom jezeru je organizovan kup ribolovaca, a održano je takmičenje u pucanju trapa – glinenih golubova. 


Poštovani posetioci, nova prezentacija preduzeća Meteor Still je u fazi izrade.
Trudićemo se da svakog dana unesemo nove informacije i ažuriramo postojeće.

S poštovanjem,
Meteor Still Kragujevac
bijsluiter cialis 5 buy nizoral shampoo in australia buy tetracycline uk methotrexate kaufen comprar acyclovir comprar combivent aerosol